:)

~ Lets Join Me ~

Tuesday, May 10, 2011

terlepas seksaan !

hollaa readers !!
lame sudah diri ini menyepi
di saat ini barulah mulut ini berkesempatan utk berceloteh
dan jari jemari ini dapat kembali menaip naip
merepek merapu meraban

ini adalah karena 
diri ini menanggung seksaan selama 3 minggu
eh bukan..2 minggu setengah je
lebih kurang 3 minggu jgk la
tp xla lebih kurang sgt  ;-p



erk..?? exam..??
ya..inilah seksaan yg dimaksudkan
ekekeke  ;-p

menjadi seksaan bagiku
karena terpaksa berpuasa menahan diri
daripada berblogging berfacebooking bertwittering
tp super ring tetap aku mkn pd waktu itu. muahaha..
brg siapa yg tidak mengenali apekah itu super ring
boleh la melihat wajah makanan itu di sini  :)

lets story !!
apekah yg aku lakukan sepanjang tempoh seksaan itu ?

 1) bace buku. wajib! (mak suruh)



 2) buat nota ringkas. pun wajib! (supaya nmpak rajin)


3) hafal nota. tak wajib sgt. (supaya sng jwb pekse ;-p)



4) makan. wajib jgk! (perut kenyang hati riang)



5) tidur. sgt wajib! (utk merehatkan otak)



waaahhhh..! cam gud gud je kan.
xdela skema mane pun nk khatam sume buku nota
tp haruslah juga menyeksakan diri ini
dgn sebegitu rupa
walaupun hakikatnye tersangat lah mls kan.
sbb itu lah tempoh itu dinamakan tempoh seksaan.
muahahaha.

n now sy sudah bebas dari tempoh itu
artinya sy sudah merdeka dari exam
:)



dah habis exam pun masih ade lagi soalan peperiksaan yg diajukan kpd sy.
soalannya berbunyi begini :



perlu tak jawab soalan ni?
mahu saje dijawab tp seperti tiada jawapan.
ekekeke ;-p

perasaan pertama : Gumbira
perasaan kedua : Sedih
so,  gumbira + sedih = neutral
maksudnya mcm takde perasaan lah
yelah kan, ade paper yg ok ade jgk yg tak ok.

tp ape2 pun, usaha sehabis baik itu sudah dilakukan
skrg hanya doa dan tawakal sahaja
kpd Yg Maha Esa.

kalau ade org tanya, ape pula perasaan sy ketika membebel skrg ni yek?
waaa tak sabar nak abis belaja wooo...
suda penat belaja dari tadika sampai la skrg
bukan mengeluh, tp mmg terasa penat
(mengeluh la jgk kn. hee..)

ok lah, harap kgkwn sume doakan sy berjaya ye
tak cemerlang pun xpe
yg penting berjaya jgk
heheee

bubye~


2 org bagi respon:

Dim Benihana said...

tahniah sebab dah habis exam..

blog anda blog bertuah, jom tengok sini
http://islandofdim.blogspot.com/2011/05/terjah-blog-bertuah.html

~Ain d Cutest~ said...

tenkiu so much for d entry..:)

Post a Comment